zondag 12 juli 2015

Shrek, een vriendelijke bruut?

Dag iedereen!

Nadat we met heel onze hoop halsoverkop waren opgeroepen vertrokken we met de bus naar Bocholt. Na een zeer voorspoedige rit kwamen we aan op de prachtige kampplaats (die overigens wordt uitgebaat door een echtpaar brave Nederlanders) om daar onze strijd met Shrek aan te gaan.


Wat blijkt nu? Shrek blijkt helemaal niet zo kwaadaardig als werd gezegd. Akkoord, in het toneeltje zagen we hoe hij een arme bakkerszoon de hand afbeet en hoe Heer Farquaad daar zeer fel op reageerde door zijn paard te doden. Jammer, jammer! We wachten vol spanning hoe het verder loopt.

Met veel bloed, zweet en tranen zetten de Jimmers, Simmers en Knimmers hun tenten op. Maar de volhouder wint en iedereen lag vannacht warm en droog!

In het grote moeras werd ook een eerste maaltijd gevangen. Uit het riviertje haalden we visjes (die we paneerden en op de pan smeten) en we duikelden ook nog ergens een zak wortels en aardappelen op. Lekker jong! Er zullen dit kamp weer records sneuvelen, want er werden gisteren al 450 visjes opgegeten (door 66 man, dat betekent toch ongeveer een vlotte 7 stuks per persoon).

Onder een niet zo stralende hemel beginnen alle kinderen nu aan hun activiteiten. Vanavond of morgenvroeg berichten wij weer uit Ver Ver Weg. Hopelijk eet Shrek ons in de tussentijd niet allemaal op!

Groetjes van iedereen hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten